logo

Hva er Rett Vest?

Rett Vest AS gir ut et magasin med fokus på nærturisme og kortreiste opplevelser på Vestlandet.

Hva?

Vi vil vise frem alt Vestlandet har å by på av opplevelser og reisemål.

Vi tror magasinet vil inspirere beboere og besøkende til å reise på turer eller ferier i landsdelen i vest.

Hvorfor?

Vestlendinger er flinke til å reise til Syden, men vi tror mange går glipp av mye av det som finnes der de bor..

Det vil vi gjøre noe med!

Hvordan?

Vi skriver om opplevelser innen natur, kultur, mat og reiser på Vestlandet.

Vi reiser (Vest-)land og strand rundt for å finne de beste kortreiste opplevelsene regionen har å by på.

Eierne

Hallvard Tysse

Redaktør og daglig leder
Har lang fartstid bak seg som redaktør i Bygdanytt, lokalavisen for Arna og Osterøy. Avisen ble kåret til Europas beste lokalavis i 2012. Hallvard har også vært prosjektleder for fem av Bergens Tidendes lokalaviser. Hallvard bor i Ytre Arna.

Maria Hauso Langesæter

Salgsleder og markedskonsulent
Er utdannet bachelor i reiseliv, og har bl.a. yrkeserfaring fra hotellbransjen og Color Line. Maria er fra Voss, men er nå etablert med egen familie på Garnes i Arna.

Klikk på konvoluttene hvis du vil sende oss en e-post. Du kan også ringe oss på 55 60 98 60, eller bruker kontaktskjemaet i bunnen av siden. Der er det et kart også, som viser hvor vi har kontoret vårt.

Skribentene

Vi har knyttet til oss en rekke dyktige skribenter og fotografer. Hvordan skulle vi ellers ha dekket hele Vestlandet og funnet frem de aller beste kortreiste opplevelsene?

Bjørn Vatne

Bjørn er fotograf og skribent fra Ålesund. Han har lang fartstid som journalist I Sunnmørsposten, og har tidligere vært informasjonsarbeider ved Høgskolen i Ålesund. Er nå frilansjournalist og forfatter. Gir ut romanen «Slik skal vi velge våre ofre» på Gyldendal nå i 2015.Cecilie Bundgaard Torgersen

Cecilie har en mastergrad i kulturvitenskap, med vekt på norsk kulturhistorie. Hun har periodisk arbeidet som frilansjournalist siden 2002, og har helst kulturhistoriske temaer som sitt emnefelt. Øvrig arbeid har vært knyttet opp mot museum og kulturliv i Hordaland. Forøvrig arbeider hun som fotograf og tekstforfatter. Bor i Bergen.

Hugo Ivan Hatland

Hugo er journalist, dokumentarist og forfatter. Han har tidligere jobbet for Bergensavisen, og har laget dokumentarfilmer for TV 2 og NRK i samarbeid med Flimmer Film. Høsten 2014 var han aktuell med boken «Den norske ølrevolusjonen» som ble gitt ut på Kagge Forlag. Han er ivrig turgåer, og befinner seg ofte i byfjellene sammen med hunden sin. Bor i Bergen.

Håkon Jonassen Norheim

Håkon er fra Sjernarøy i Rogaland. Han er utdannet journalist ved Norges Kreative Høgskole i Stavanger. Jobber for tiden som frilansjournalist, hvor oppdragsgivere blant annet er Stavanger Aftenblad, Øyposten og Rett Vest. Har tidligere journalistisk erfaring fra perioder som kulturjournalist i Stavanger Aftenblad. Er veldig glad i fotball, geografi og friluftsliv.

Ingebjørg Eitrheim Nondal

Ingebjørg bor i Odda i Hardanger. Hun arbeider som lærer, og liker å skrive om friluftsliv med og uten barn. Driver bloggen utetid.net.

Irene Roset Mjelde

Irene har i flere år arbeidet som frilansjournalist, og har i tillegg bakgrunn som fotograf. Ved siden av Rett Vest jobber hun for gatebladet Megafon og Bygdanytt, lokalavisen for Arna og Osterøy. Bor i Arna.

Laila Borge

Laila er frilansjournalist som tidligere har jobbet i flere lokalaviser på Vestlandet. Skriver om ulike tema, blant annet miljø, forskning og kortreiste opplevelser. Er glad i å reise, og har de siste årene utforsket reisemål i vestlandsnaturen. Liker både byer, fjord, fjell og skjærgård, spesielt i sommerhalvåret. Bor i Bergen.

Nancy Øvrehus

Nancy bor i Sandnes. Hun er utdannet språkviter, og er for tiden fulltidsansatt som norsklektor i kommunen. Hun har tidligere bakgrunn som journalist, og ser nå frem til å ta med seg kameraet på store og små oppdrag i Rogaland.

Torgeir Rinke Bangstad

Torgeir har studert filmvitenskap og kulturminnestudier, og har skrevet doktorgradsavhandling ved NTNU om industrielle kulturminner. Han oppsøker gjerne industristeder som blir oversett i de fleste reisehåndbøker, men liker også godt å være turist i egen by, og er stadig på jakt etter friluftslivsopplevelser som egner seg for familier med barn i meis. Liker togstasjoner bedre enn flyplasser, og velger kulturlandskap foran skog. Bor i Bergen.

Tone Vatle

Tone er utdannet adjunkt, og har lang fartstid fra skoleverket. De siste årene har hun arbeidet i Osterøy bibliotek, der hun har hatt ansvar for, og kjørt, bokbussen. I tillegg har hun ledet flere store prosjekt gjennom biblioteket. Tone har alltid likt å skrive, og har vært frilansjournalist for lokalavisen i mange år. Hovedinteresser er hagearbeid, lokalmiljø og musikk. Bor på Osterøy.

Vil du skrive for oss? Liker du å ta bilder og har lyst til å vise dem frem?
Bruk kontaktskjemaet under, eller send en e-post til: info@rettvest.no.

Hva koster Rett Vest?

Kart

Kontakt oss

Kan vi hjelpe deg?

Svisj! Meldingen er sendt.
Ojda! Kan du se over feltene igjen?